Ai auzit că fără cuvinte cheie pentru SEO, site-ul are puține șanse de a atrage trafic din căutări?
Folosirea cuvintelor cheie pentru optimizarea site-ului este foarte importană.
Problema este că articolele de pe site nu apar din senin în clasamentul căutărilor.
Fără cuvinte cheie, poți să publici, pe site, cele mai utile și informative articole însă acestea nu vor atrage trafic relevant.
Chiar dacă articolul este indexat de motorul de căutare, fără cuvinte cheie, acesta nu poate stabili relevanța articolului pentru cererile publicului țintă.
Pentru ca motorul de căutare să-ți trimită trafic relevant pe site, acesta trebuie să înțeleagă căror cereri ale utilizatorilor săi este relevant articolul de pe site-ul tău. Pentru aceasta, cuvintele cheie sunt folosite pentru optimizarea SEO.
Ce sunt cuvintele cheie pentru optimizarea SEO
Cuvintele cheie SEO sunt expresiile din conținutul site-ului care oferă posibilitatea oamenilor de a găsi site-ul prin intermediul motoarelor de căutare.
Utilizatorii motoarelor de căutare accesează site-urile care le inspiră mai multă încredere.
Cu alte cuvinte, trebuie să știi ce cuvinte folosesc oamenii atunci când caută produse, servicii sau informații în căutătri despre oferta dvs. În ce caz, ei folosesc cuvinte coadă scurtă și în ce caz cuvinte cheie de tip coadă lungă?
Optimizând site-ul cu cuvinte cheie ajuta site-ul să crească clasamentul din căutări.
Acesta este motivul pentru care dezvoltarea unei liste de cuvinte cheie este unul dintre primii și cei mai importanți pași în orice campanie SEO.
Cuvintele cheie stau la baza tuturor eforturilor SEO.
Cum folosești cuvintele cheie pentru a-i comunica lui Google relevanța pentru un anumit subiect?
Dacă știi ce este seo presupun că înțelegi cât de importante cuvintele cheie pentru comunicarea motorului de căutare a subiectului paginei web. Mă refer la folosirea cuvintelor cheie ca parte a optimizării interioare (on page SEO). Adică, cu cât mai bun este SEO on page cu atât mai clară îi este lui Google relevanța paginei site-ului.
Pentru a explica această idee, voi explica conceptul optimizării interioare (on page) făcând o paralelă cu optimizarea exterioară (off page).
On-page SEO
Modul în care tu îi comunici motoarelor de căutare subiectul paginei
În procesul de optimizare interioară, tu deții controlul absolut asupra mesajului pe care pagina site-ului îl transmite motorului de căutare.
Tu știi ce auditoriu vrei să atragi pe site. Tu alegi cuvintele cheie folosite de potențialii consumatori în căutări. Și tu optimizezi pagina pentru aceste expresii.Off-page SEO
Modul în care alte site-uri îi comunică motoarelor de căutare subiectul paginei
În cazul optimizării exterioare, tu nu deții controlul absolut asupra mesajului transmis motoarelor de căutare de către editorii acestor site-uri.
Necătând la acestea, Google atrage atenție mare la ceea ce spun și ce cuvinte folosesc editorii acestor situri în mențiunile spre site-ul tău.
Deci, pentru a comunica motoarelor de căutare subiectul paginii, ai nevoie de cuvinte cheie.
Pentru a atrage auditoriul pe care ți-l dorești pe site, folosește limbajul pe care acesta-l folosește în căutări.
Pentru aceasta, crează o listă de cuvinte cheie care include întrebările, necesitățile sau problemele potențialilor clienți în privința serviciului sau produsului tău.
Ție îți rămâne doar să-i oferi vizitatorului site-ului conținutul pe care-l caută folosind cuvinte cheie în locurile menționate mai jos:
Include cuvinte cheie în locurile potrivite pe pagina web
1. Titlul paginei
Motoarele de căutare folosesc acest element html pentru a crea rezultatele căutări.
Titlul paginii web este cel mai important loc unde trebuie să incluzi cuvântul cheie target pentru că aceste titluri sunt prima interacțiune a site-ului cu utilizatorii motorului de căutare.
După ce aceștia indică cuvântul cheie în căsuța de căutare, ei scanează titlurile de pe prima pagină a clasamentului creat de motorul de căutare și decid care site să acceseze în baza relevanței titlurilor.

Deasemenea, titlul paginei web este vizibil și în bara de sus a browserului.

Deasemenea, se recomandă să menții lungimea titlurilor sub 60 de caractere pentru a evita prescurtarea lor de către motorul de căutare.

O altă recomandare este să folosești cuvântul cheie la început de titlu.
În concluzie, cu cât sunt mai convingătoare titlurile paginei cu atât acestea au un impact mai pozitiv asupra pozițiilor în clasamentul căutărilor. Plus, CTR (click through rate - rata de accesare a site-ului de utilizatorii din căutări) este mai mare.
2. Meta descriere
Meta descrierea este textul care apare direct sub titlu și adresa URL în elementul de căutare în rezultatele căutării.
Însă, de ceva vreme, elementul meta descriere nu mai este un factor care afectează direct algoritmii motoarelor de căutare. Totuși, meta descrierea bine scrisă poate convinge utilizatorii motorului de căutare să vă acceseze site-ul vostru.

Folosind tehnici de copywriting, utilizând cuvinte cheie și indicând relevanță, această secțiune a elementului de căutare este încă o sursă prin care puteți afecta direct convingerea utilizatorului.
Folosiți eticheta de meta descriere pentru a explica utilizatorului motorului de căutare de ce trebuie să acceseze anume site-ul vostru din întreaga listă de căutări.
Notă: pentru ca descrierea să nu fie prescurtată, se recomandă să folosești sub 160 de caractere pentru meta descriere.
3. Adresa URL
Adresa URL este încă un loc unde poți folosi cuvintele cheie pentru optimizarea SEO.
Regula de bază a adreselor URL este că fiecare pagină a site-ului trebuie să aibă o adresă unică URL.
Alte recomandări:
- Delimitează cuvintele din URL prin cratimi.
- Omite folosirea prepozițiilor în URL.
- Crează adrese URL scurte și clare.
De exemplu.
Bine:
https://goseomedia.com/cuvinte-cheie-optimizare-seo/
Rău:
https://goseomedia.com/cuvinte-cheie-pentru-seo-cum-sa-optimizezi-paginile-siteului
4. Conținutul articolului
Conținutul paginii trebuie să livreze promisiunea făcută utilizatorului în titlul și meta descriere din elementul de căutare
Pentru aceasta, folosește în cuprinsul textului un limbaj apropiat vizitatorului. Include în conținutul textului cuvântul target, sinonime, și alte cuvinte relevante subiectului căutat de utilizator.
Astfel indici relevanța paginei pentru cererea utilizatorului motorului de căutare.
H1, H2, H3 tag
Folosirea cuvântului cheie în etichetele H1, H2 și H3 este încă o posibilitate de a comunica motoarelor de căutare subiectul paginii iar utilizatorului relevanța pentru cererea sa.
Recomandări:
- Folosește cuvântul cheie target în eticheta H1.
- Nu folosi eticheta H1 mai mult de o singură dată pe pagina.
- Folosește sinonime și cuvinte relevante în etichetele H2 și H3.
- Folosiți etichetele H1, H2, și H3 pentru a crea o structură logică și coerentă a conținutului de pe pagina site-ului.
Notă: Nu încurca titlul paginei cu titlul conținutului (H1). Vezi imaginea de jos.

Primele cuvinte
Pentru a capta atenția vizitatorilor site-ului din primele rânduri, include cuvântul cheie în primele 200 de cuvinte ale articolului..
Luând în considerare că utilizatorii internetului au o atenție foarte scurtă și rareori citesc tot articolul până la capăt, acest truc este foarte important.
Cuprinsul textului
Folosește cuvintul cheie target de câteva ori în cuprinsul textului.
5. ALT text, titlul imaginilor și denumirea fișierelor
O altă posibilitate de a indica relevanța paginei, este să adaugi imagini în articolele tale. Aceste imagini pot fi optimizate folosind cuvintele cheie target.
Recomandări:
- Folosește cuvintele cheie în ALT text (text alternativ) și în titlul imaginei.
- Denumește fișierul cu același cuvânt cheie.

La prima vedere, se pare că folosirea cuvintelor cheie în ALT tag și titlul imaginei nu are o valoare însemnată pentru optimizarea SEO a paginei.
Dar crede-mă că se merită să investești un minut pentru a schimba denumirea fișierului din IMG283573 în ceva mai relevant și mai descriptiv.
6. Textul ancoră
Ancora linkului este cuvântul clickabil care, după ce faci click pe acesta, te directionează pe o altă pagină relevantă cuvântului cheie din textul ancoră.
De exemplu, teoretic, dacă ai fi dat click pe un link cu textul ancoră incaltaminte pentru copii ar trebui să fii direcționat spre o adresă web despre încălțăminte pentru copii.

De asemenea, folosirea cuvintelor cheie sau sinonimelor acestora în ancora îi comunică lui Google relevanța paginei web pentru un anumit subiect.
Acest lucru are sens.
Pentru că un text descriptiv în ancora linkului îmi oferă mai multe informații despre pagina pe care urmează să o vizitez decât o ancoră cu text generic. Același lucru se întâmplă și în comunicarea paginii site-ului cu motoarele de căutare.
Text ancoră care nu indică relevanță: Click aici!
Text ancoră care indică relevanță: importanța cuvintelor cheie pentru seo
Notă: evitați să folosiți aceiași versiune a cuvintelor cheie în mai multe texte ancoră. Cel mai bine să folosiți variații a cuvântului cheie. Schimbați ordinea cuvintelor. Folosiți versiuni plurale și singulare, etc.
Cum folosești cuvinte cheie pe WordPress?
Cu WordPress, ai acces la o multitudine de pluginuri care simplifică procesul optimizare a site-ului.
Unul din aceste pluginuri este Yoast SEO.
Cum lucrează acest plugin?
După ce indici cuvântul cheie în secțiunea Yoast, pluginul evaluează conținutul paginii web după care îi da un scor de culoarea roșie (optimizare nesatisfăcătoare), galbenă (optimizare medie) sau verde (conținut bine optimizate). Astfel, dacă în urma evaluării paginii web, Yoast evaluează pagina cu culoarea roșie sau galbenă înseamnă că mai ai ceva muncă de făcut pentru a optimiza pagina pentru motoarele de căutare.
Pluginul îți va sugera locurile de pe pagină unde se recomandă să folosești cuvintele cheie pentru a aduce optimizarea textului la nivelul verde de optimizare.
Pe scurt.
Dacă site-ul tău este instalat pe platforma WordPress, încearcă Yoast.

Concluzie
Folosirea cuvintelor cheie este o artă.
Nu este destul să le incluzi în locurile potrivite ale paginii.
Pentru ca, în final, pagina site-ului să fie bine optimizată SEO, cuvintele cheie trebuie să comunice motorului de căutare relevanța paginei pentru un anumit subiect și în același timp vizitatorii paginii nu trebuie să simtă că textul este umplut de cuvinte repetitive sau rupte din context.
Textele bine optimizate pentru seo satisfac în egală măsură vizitatorii cât și motoarele de căutare fără a sacrifica din claritate și coerența mesajului.
Lasă un răspuns